Logo

 

Adoptie Info

Onze katten zijn vooreerst een familielid met wie we een mooie tijd doorbrengen en waar we harmonisch en gelukkig mee zijn. Tot nu toe zijn we er vrij goed in geslaagd om met veel vallen en opstaan maar vooral met veel liefde, gezonde en lieve Britjes te fokken.

De ‘prijs’ is in onze ogen totaal onbelangrijk. Wij hanteren de meest realistische prijs, als u tenminste graag een gezond kitten prefereert. Wij testen onze ouderdieren op hoog niveau, zoals het hoort, mochten we minder gaan vragen voor onze kittens zou dit betekenen dat we hen tekort doen. Dat we niet testen op al het mogelijke, dat ze niet de beste zorgen krijgen en dat ze niet dagelijks konden genieten van kwalitatief hoogwaardige voeding.

Soms krijgen we mailtjes die erg kort van stof zijn…. niet eens ‘Goedendag….Ik ben….’maar: Wat kost een kitten?’ Dit soort mailtjes zal voortaan netjes in onze prullenbak belanden.    Ook bieden heeft geen enkele zin! Bij het ‘onderhandelen’ over onze kittenprijs krijgen we het gevoel dat we het niet over een levend wezentje hebben en dat men wellicht ook wil bezuinigen op voedsel en dierenartskosten. De dag dat we ‘winst’ maken, is de dag dat we niet meer juist bezig zijn….

Onze adoptieprijs is voor een Delissimo kitten dat reeds gecastreerd of gesteriliseerd is 950 euro. De wetgeving verplicht erkende fokkers, baasjes, asielen en handelaars vanaf 01.09.2014 alle kittens en katten voor hun verhuis te castreren of steriliseren.Wij staan volledig achter deze beslissing. Hoe jonger de klein ukkies deze ingreep ondergaan, hoe sneller hun herstel. Ook heeft de adoptieouder op deze manier geen enkele verantwoordelijkheid meer om dit op een later tijdstip nog uit te voeren. Mochten hier vragen over zijn mag iedereen natuurlijk zeer vrijblijvend vragen stellen. Delissimo kittens verhuizen vrijwel uitsluitend naar liefhebbers.  U kan op sommige sites kittens kopen voor 350 euro…. wel het laat zich raden waarom!! Vaak krijgt u dan de prachtige slagzin ‘de mama komt uit geteste lijnen’, de kater is dan liefst getest en de mamapoes niet…. Een verantwoorde cattery laat zijn beide ouderdieren testen op erfelijke aandoeningen door een erkende cardioloog, zoals hart-en nierafwijkingen, (HCM jaarlijks!) maar ook kattenaids, leukemie en bloedgroep. Een stamboom geeft u een duidelijk inzicht waar u snoes vandaan komt en of er inteelt in de lijn zit. De fokker is dan aangesloten bij een erkende vereniging die toezicht houd op bv ouderdom van de poes en het maximaal aantal nestjes dat de poes heeft. Britjes fokken is onze grote hobby, niet onze bijverdienste en iedere hobby kost geld.

U moet er zich van bewust zijn dat als de adoptie prijs van een kitten u al te hoog is dat u beter geen kitten kan nemen. Na de aanschaf zullen immers nog kosten te betalen zijn…. een kitten leeft natuurlijk niet van gras! Uiteraard kunnen wij niet garanderen dat u lieveling 20 jaar wordt 🙁  maar we doen ons uiterste best om zo gezond mogelijk te fokken en kiezen onze poezen en katers erg zorgvuldig uit. We maken dan ook de meest geschikte combinaties en willen niet vermeerderen maar verbeteren!! Onze kittens groeien liefdevol op en mogen na 12 à 13 weken naar hun nieuwe thuis, drie maal ontwormd, twee maal geënt, en met een geregistreerd chip. Ze hebben allen in hun reiskoffertje een prachtige stamboom, Europees dierenpaspoort en cadeaupakketje zitten. 

Hallo

U wilt graag een kitten adopteren? Wel we verheugen ons op uw aanvraag! Toch willen wij de toekomstige ouders van onze kleine schatteboutjes persoonlijk ontmoeten en geven dan ook graag alle informatie mee. Zodus wij aanvaarden geen telefonische reserveringen op een kitten zonder persoonlijk gesprek. U kan zich aanmelden via mail om uw gegevens te plaatsen op de vrijblijvende reservatielijst. We zijn steeds op zoek naar mensen die een Britje uit onze cattery een warme thuis bieden, maar onze kittens verhuizen enkel naar mensen die het geduld kunnen opbrengen om te wachten op hun droomkitten. we houden absoluut niet van impulsaankopen of dat het diertje er ‘hier en nu’, ‘onmiddellijk’ of ‘bijna direct’ moet zijn…. daarom hanteren we onze wachtlijst, dit is de enige manier om kans te maken op adoptie. u kan onze kattenfamilie leren kennen in die tijd en wij leren u kennen 🙂

Graag willen we de wachtlijst nog even toelichten: omdat je je vandaag of gisteren hebt aangemeld voor een kitten, wil dit niet zeggen dat je meteen het eerstvolgende nestje een kitten mag verwachten. Het is natuurlijk zo dat er meerdere mensen op onze wachtlijst staan. We proberen steeds vanaf de eerste mail hier nadruk op te leggen. De vrijblijvende reservatielijst wordt geregeld ge-update en u kan zich uiteraard aanmelden of afmelden.

We zullen ook enkel adoptieouders aanvaarden waar we regelmatig nog iets van horen. een Delissimokitten wordt niet afgestaan aan mensen die ze vrij buiten laten rondlopen. Ze zijn niet gewend aan het buitenleven en wij fokken geen prachtige raskatten om enkele maanden later te vernemen dat ons teddy beertje is platgewalst. Een kitten is een levend wezen en doet niet steeds wat u graag zou willen 🙂 Met een kat in huis sneuvelt er soms wel eens iets…. uw favoriete decoratie blijkt ook net het leukste speeltje voor je kat zeker!

Dit betoog dient niet om af te schrikken maar om kittenkopers te doen nadenken en bewust te kiezen voor een Delissimokitten. Voelt u zich aangesproken door ons beleid? ‘Welkom in onze cattery’  Vindt u onze gedachtengang sterk overdreven dan verwijs ik u graag door naar collegafokkers!

Een planning ligt in handen van moeder natuur en houdt geen rekening met de wensen der mensheid. Slechts 1 keer per jaar mogen onze dames een zwangerschap beleven. Voor al onze combinaties kan u uw gegevens vrijblijvend laten noteren op onze reservatielijst. Na de 6de week mogen onze kittens bezoek ontvangen. Heeft u uw hart verloren aan de zeer geliefde blauwtjes….of het mooi lilac…. Deze wondermooie berenlook met dieporanje ogen…. Cattery Delissimo doet zijn naam alle eer aan.

Cattery Delissimo is geboren in 2005.